Selv om det regner og temperaturen kun er på 13 grader, så
er det faktisk sommer – forstået på den måde, at vi nu kan få nyopgravede
kartofler og nyplukkede jordbær til aftensmad.

For os er hovedingrediensen i aftensmaden ikke kødet i denne
periode – det er de kartofler, vi graver op i haven. Kogt med et lille nip salt
og serveret med lidt smør. Naturligvis gør det ikke noget, hvis tilbehøret er
små tomater plukket i køkkenvinduet og en agurk fra mine forældres drivhus.

Bagefter nyder vi friske jordbær af egen avl. Dem der ikke
blive spise om aftenen, kommer på havregrynene næste morgen – lækkert. I aftes
var jeg alene hjemme og der blev derfor også lidt jordbær til fryseren (løsfrosne,
så de kan bruges som pynt på kager).

Så håber vi på en god høst af noget af alt det andet, der er
i haven: løg, gulerødder, ærter, rødløg, bønner, rødbeder, hvidløg,
persillerod, porrer, salat, solbær, ribs, stikkelsbær, æbler og mirabeller.